Vi tar tacksamt emot tips!

De senaste helgerna har några av er kanske köpt varm dryck eller t o m lämnat ett spårbidrag till medlemmar i Rotebro IS OK som stått uppe på Bisslinge mitt på dagen. Många av er har också framfört uppskattning vilket vi självklart tackar för!

Några som pratat med våra medlemmar har även kommit med tips och förslag på vad vi kan göra bättre. Vi tar tacksamt emot dessa tips, men jag ska genast säga att många av förslagen är svåra att genomföra. Det mesta som kräver att vi jobbar ÄNNU mer ideellt faller bort i nuläget, dock lägger vi det på minne för framtiden. När vi blir fler i skidsektionen som kan hjälpas åt så...!

Men emellanåt kommer någon av er skidåkare med tips och idéer som vi direkt kan ta tag i! En sak som vi  åtgärdat är att uppdatera här på bloggen för att man ska veta vart man kan lämna spårbidrag. Flera skidåkare har nämnt att det bör tydligare framgå, så nu ser ni postgironumret direkt i bilden ovan!

Ett annat tips som skidåkare framfört som vi idag kunde fixa är en termometer uppe på Bisslinge.


Nu sitter termometer uppe vid anslagstavlan på Bisslinge! Lättare att se vilken valla som passar - och att ge rätt temperatur när ni rapporterar på skidspår.se

Kommentarer
Postat av: Kjell Johansson

Hej berätta gärna hur mycket pengar som ni får in i frivillig bidrag och vilka kostnader som ni åsamkas,kanske att folk inser att det inte är gratis att förvalta ett skidspår

2012-02-08 @ 16:17:26
Postat av: Spårpatrullen Rotebro IS OK

Vi kan ge ett par exempel bara från denna dagen: flyttning av skoter och spårsläde under morgonen resulterade i en avsliten styrvajer till spårsläden och som omöjliggjorde vidare arbeten med spåren tidigare i dag (då vi hade lite tid). Istället res-/bilkostnader till specialist som hade rätt reservdelar, köpa dessa och åka tillbaka för att sedan laga och slutligen någon sen timme med spårdragningsjobb.

Lägg där till en helt annan sida av skidspårens tillkommande - vi har ökat aktiviteterna i vårt klubbhus Ytterby vintertid. Vi betalar all el/uppvärmning själva och de senaste åren har vi sett dessa kostnader dra iväg ordentligt i takt med fler skidåkare som gärna använder klubbhusets omklädningsmöjligheter vilket i sig är positivt (ökad användning vintertid / fler träningsaktiviteter) men utan att vi har någon direkt täckning för dessa ökade kostnader. Då vi nu bildat skidsektion kommer helt naturligt en del driftskostnader belasta skidsektionen (samt att spårpatrullen ibland och gärna värmer sig med ett och annat stärkande bastubad efter nerlagt spårjobb).

Som bonus kan nämnas att det ikväll i samband med träning uppstod ett stopp i avloppet i klubbhuset, troligen p.g.a. ispropp vilket tog engagemang och tid från delar av spårpatrullen. Just nu okänt om denna incident kommer rendera ytterligare kostnader för oss.

Det är ingalunda bara bensinkostnader för skotern som vi har då vi drar spår - vi är en idrottsklubb och ser till en helhet med aktiviteter och träningar, arrangemang inkl skidspårsverksamhet samt drift av klubbhus m.m. Allt för att ge en bra verksamhet och service till såväl nuvarande som nytillkommande medlemmar! Samt inte minst alla de skidåkare - organiserade i andra klubbar eller klubblösa motionärer och "turåkare" - som iofs inte är medlemmar i klubben men som förhoppningsvis får åka i lika bra spår som vi klubbmedlemmar.

2012-02-09 @ 23:04:41
Postat av: Torsten

Hej,

tips för att få fler att betala för spåren eller bli stödmedlemmar - publicera namn på alla som betalat. Typ "Tack till alla följande som varit stödmedlemmar..." och "Tack till alla andra som lämnat bidrag". Belopp behöver inte framgå men att ha sitt namn där kanske skulle sporra. Publicera på nätet såklart och om det får plats på någon tavla eller på drivingrangebåset vid starten.



Tack för allt jobb!

Torsten

2012-02-15 @ 13:58:12
Postat av: Johan S

Hej.
Skulle man inte kunna uppmana långsamma åkare att hålla sig i högerspår, så slipper dom som åker fort hoppa mellan spåren vilket förstör spåren och kan medföra risk för att man ramlar och skadar sig.
Det finns väl något som heter skidvett, vilket inte kanske alla känner till?
/Johan

2012-12-27 @ 13:24:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0