Del 2: planering för Bisslinge Ski Marathon

Som vi flaggat för så kommer ni här på bloggen kunna följa planeringen av skidloppet Bisslinge Ski Marathon där startskottet går den 20:e januari 2013 klockan 10:00. Anmälan finner ni HÄR
 
I detta inlägg så ser vi närmare på starten för Bisslinge Ski Marathon - eller iallafall de planer vi har. För det är viktigt att poängtera självklart att om det är dåliga snöförhållanden så kan det påverka negativt.
Startområdet ovanifrån. Spår för vallatest och uppvärmning kommer finnas västerom.
 
I anslutning till startområdet kommer det finnas enligt planerna utlämning av nummerlappar, startsekretariat, vallaservice, toaletter och viss annan service. Servering och övrig service kommer finnas i anslutning till målområdet ca 600 meter härifrån. Överdragskläderna med mera kan man lämna ifrån sig i säckar så transporterar vi dem till målområdet och man kan plocka upp dem där senare vilket gör att när man går i mål kan man ta en fika eller kolla resultaten utan att behöva hasta tillbaka till startområdet.
 
Diket avskiljer vallaservice, nummerlappsutnämning med mera från startplatsen.
 
Den teoretiska bredden på startområdet är så pass att om snöförhållanden tillåter så kommer det få plats med många spår i bredd vilket kommer ge möjlighet till god spridning av åkare och goda omkörningsmöjligheter innan spåren smalnar av.
600 meter startraka norrut. Hela golfbanans bredd står till förfogande.
 
Slutet på startrakan. Här smalnar det av inför vägövergång som leder in på varvslingan.
 
Vägövergång som leder in på varvslingan.
 
När de tävlande kört 600 meter på startrakan så kommer man bort till målområdet och golfbanans "driving range". Här kommer snö att läggas ut på vägen så att man kan korsa vägen för att komma över och in på varvslingan och området där varvning sker. I föregående blogg-inlägg så finns en flygbild på detta varvningsområdet där man i nedre högra hörnet ser startrakans slut som en streckad grön linje som leder in på varvslingan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0