Del 5: Planering för Bisslinge Ski Marathon

Som vi flaggat för så kommer ni här på bloggen kunna följa planeringen av skidloppet Bisslinge Ski Marathon där startskottet går den 20:e januari 2013 klockan 10:00. Anmälan finner ni HÄR
 
Ja, vi vet. Snöförhållandena just nu lämnar en del övrigt att önska, men kom ihåg att vi har ett reservdatum som är den 9:e februari för Bisslinge Ski Marathon. Tävlingsförberedelserna måste starta minst en vecka i förväg så till helgen meddelar vi om vi kan köra den 20:e eller inte. Det bör nog finnas ca 15 centimeter snödjup för att vi ska kunna hoppas på att dra bra skidtävlingsspår.
Inatt föll ca 5 centimeter nysnö, men det räcker inte för att dra bra spår.
 
 
Nåväl, temat för detta blogg-inlägg var egentligen ett annat, nämligen något som kanske intresserar många av er "stammisar" på Bisslinge: hur ser egentligen bansträckningen för skidtävlingen ut?
 
Nedan är en översiktsbild med bilvägar i blått, bansträckningen i grå färg och ordinarie gul och grön slinga inritade som avvikelser.
Grått smalt streck är Bisslinge Ski Marathons sträckning.
 
 
Låt oss titta närmare på några delar där spårsträckningen för Ski Marathon skiljer sig mot de ordinarie motionsspåren. Först längst ner i söder på gröna 7,3km spåret.
Här har vi tre ställen längst i söder där Ski Marathons sträckning kommer avvika från motionsspårets sträckning.
 
De avvikande sträckningarna beror på främst två saker: 1) minimera kurviga och smala partier med tvära svängar (det kommer gå fort på tävlingen!) 2) anpassa längden så att vi kommer så nära som möjligt ett "riktigt" Marathon.
 
 
Även runt bilvägen och allén skiljer det sig åt. Främst i och med att vi har TVÅ passager över bilvägen samt att vi rätat ut några slingriga sträckor.
Öglan längst ner till vänster på bilden är varvningen vid golfens driving range och parkering. Sen viker man av direkt höger över bilvägen och ansluter ut på gröna 7,3km-slingans spår.
 
Det vi gjort är att vi kopplat samman gröna 7,3km med gula 4,8km-slingan till en lång slinga för Bisslinge Ski Marathon via två vägövergångar, varav en ny alldeles efter varvning, samt den ordinarie passagen vid allén.
 
 
Enligt vår GPS-mätning är slingan för Bisslinge Ski Marathon totalt 41,8 km, med totalt 450 meters höjdskillnad under loppet (upp/ned) och en maximal differens på 35 höjdmeter mellan högsta och lägsta punkt.
 
 
Under loppet får ni var 5:e kilometer markerade med våra km-skyltar som kommunen sponsrat med. Självklart gäller det dock att hålla reda på själv vilket varv man är ute på...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0