Kort rapport från uppstartsmöte för Attunda skidverksamhet

Man kan väl säga att vi hade lite "otur med vädret" då vårt uppstartsmöte för Attunda skidverksamhet sammanföll med årets dittills varmaste och soligaste eftermiddag. Några tappra få hade ändå hittat dit, men det är helt klart att vi måste köra ett nytt uppstartsmöte i höst och då hoppas på att fler kommer.
Utan stort intresse så går det ju inte att göra "stora saker"...  Många av önskemålen förutsätter ju att ett visst mått av planering görs tidigt - och därmed behöver vi se att intresset finns. (Annars får vi börja "smått" istället.).
 
På mötet informerades om föreningen Attunda som består av ca 250 aktiva medlemmar varav merparten sysslar med orientering med bakgrund i Rotebro IS OK eller Turebergs IF. Attunda är en sammanslagning av dessa två föreningar, som dock av historiska och administrativa skäl fortfarande finns kvar - bl a är det ju Rotebro IS OK som hyr klubbhuset. Fördelarna med en gemensam förening med orienterare beskrevs. Ytterby klubbhus kommer vara skidverksamhetens klubblokal givet närheten till skidspåren. Antalet renodlade skidåkande medlemmar bedöms vara ett 30-tal i nuläget men även många orienterare åker skidor på vintern och förväntas vara aktiva i skidverksamheten inom Attunda.
 
Medlemskap i Attundas skidverksamhet för 2013 kostar 250kr för den som inte är orienterare. Det är viktigt att vi får fullständiga och korrekta medlemsuppgifter. Ansök därför på:
http://www8.idrottonline.se/AttundaOK-Orientering/Foreningen/Medlemsskap/
Ange både "skidor" och "längdåkning" i kryssrutorna och gå sedan igenom hela processen att mata in personuppgifter.

Betalning av avgifter ska sedan göras till Plusgiro 558369-5 eller Bankgiro 639-8382. Ange namn.

Medlemskap är ofta ett krav för tävlingsanmälan. Vidare ger det rätt att delta i Attundas aktiviteter framöver, en plats i gemenskapen och tillgång till bastu och omklädningsrum i klubbhuset. Slutligen är stödmedlemskap framöver det rekommenderade sättet att ge stöd till spårdragningen på Bisslinge - även för den som inte vill vara AKTIV föreningsmedlem.

Närmast på programmet står inköp av klubb-gemensamma rullskidor varefter vi kommer dra igång rullskidträningar med "prova-på" verksamhet i sommar där det kommer finnas möjlighet att låna och prova utrustning i klubbens regi för gamla och nya medlemmar.
 
Det informerades om planerna på permanent bemanning av parkeringsvärdar och café på Bisslinge på skid-helger under nästa vintersäsong. Detta då besökstrycket ökar än mer och därmed parkeringsfrågan blivit viktig att lösa.
 
Vi hade även en kollektion skidkläder från de större leverantörerna som de närvarande fick prova på och fundera över vem vi ska välja som leverantör av skidkläder. Under sommaren förhandlas det vidare och ett slutligt val av leverantör görs. Det kommer vara så att endast medlemmar i Attunda iförda Attunda-kläder parkerar gratis på Bisslinge på skidhelger nästa säsong. Ett gott skäl att gå med i föreningen och bära våra kläder således!
 
Kartor och detaljer om det planerade konstsnöspåret på Bisslinge presenterades. Förhoppningen är att spåret kan byggas nästa sommar och stå klart vintern 2014-15, men den "trånga sektorn" handlar om att få kommun och Länsstyrelse att skynda på handläggningen av detaljplan och efterföljande bygglov. Spårpatrullen Attunda hjälper aktivt till med att bistå i arbetet även om konstsnöspårets drift och ägande kommer ske till 100% i privat regi. Attunda förväntas dock få en särställning i vår tillgång till konstsnöspåret givet vårt långvariga och framgångsrika samarbete inom ramen för spårpatrullen på Bisslinge. Ännu ett skäl att gå med i föreningen således!
 
Slutligen presenterades planerna för vintersäsongen 2013-2014. Vi jobbar just nu med reviderade spårsträckningar för skidspåren med ambition att ännu mera undvika att spåren går över golfbane-mark. Spårpatrullen välkomnar fler engagerade och intresserade Attunda-medlemmar (nya och gamla) att hjälpa till köra skoter och dra skidspår nästa vinter.
 
Skidtävlingen Bisslinge Ski Marathon kommer arrangeras igen ihop med Sundbybergs IK och datumet blir 9 februari 2014.
 
 

 

 
 

RSS 2.0