Vintern fortsätter på Bisslinge skidspår

Det har varit stiltje på bloggen en tid, men det ska vi råda bot på den närmaste tiden. Det finns nämligen ett antal intressanta skäl till varför vi inte har hunnit med bloggen på sistone:
 
Dels har ju "nyheten" nu kommit ut i media att det planeras för konstsnöspår på Bisslinge. För oss i spårpatrullen är det ingen nyhet dock utan vi har jobbat mot detta i 3 års tid redan. Och för den som velat leta så har faktiskt detaljplaneprogram funnits att ladda ned från kommunens hemsida i över ett år som beskriver planerna. Vi från spårpatrullen och föreningslivet är starkt pådrivande och rådgivande i frågan - och de senaste 2 månaderna har arbetet intensifierats. Vår förhoppning är att vi kan börja åka på konstsnö inom 2 vintrar. Självklart är dock en sådan investering inte gratis. Detta kommer bli ett "Pay & Ski" skidspår - som komplement till "Pay & Play Golf".
 
Dels har vi inom föreningslivet haft olika diskussioner om att "växla upp" skidverksamheten. Detta kommer att ske genom att Rotebros samarbetsförening med Tureberg tar över som "ansvarig" på Bisslinge. Det är alltså Attunda OK som kommer sköta spårdragningen och föreningsverksamheten på Bisslinge framöver. På programmet kommer det att vara till exempel regelbundna skidträningar för barn och vuxna på Bisslinge, klubbmästerskap i skidor, vårt långlopp Bisslinge Ski Marathon (ihop med SIK), utökade parkeringsplatser och servering på helgerna, skidresor och annat.

Vi börjar planeringen redan nu för nästa säsong! Första aktiviteten är via Facebook-gruppen Bisslinge Skidspårs vänner: På onsdag är det Slottssprinten och kvällen före, på tisdag med prel start 19.00, är det "Öppet spår" runt slottet på den numer klassiska sprintbanan. Välkommen att fira säsongsavslut med lite teståkning av banan samt efteråt lite samkväm på lokal i Gamla Stan. Glöm dusch och så utan ha med torra ombyteskläder samt skidorna helst i fodral så ska det gå bra.

Efter provåkningen runt slottet så kan ni snacka Bisslinge samt idékläckning inför nästa vinter; Skidläger? Vallakurs? Teknikkurs? mm mm. Lars Berzell från Spårpatrullen möter er för skidåkningen i Gamla Stan på tisdag och vi samlas 19.00 hörnet Slottsbacken X Skeppsbron.

 

Så småningom så kommer vi sen kalla till möte i den nybildade skidkommittén i Attunda OK och där drar vi tillsammans upp riktlinjerna för kommande skidsäsonger - där alltså klubbens medlemmar framöver kommer att kunna åka på konstsnö för våra aktiviteter! Vill du eller andra i din familj vara med oss så hör av dig till oss när vi bjuder in framöver!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0