Bisslinge Ski Marathon - fortfarande 9:e februari trots snöfallet

Ja, det var alltså helt oförutsett och sanslöst att vi helt plötsligt fick 1,5-2 decimeter snö några dagar innan vi hade tänkt ha skidtävling när vi sen tidigare lidit av snöbrist. T o m tisdag vid lunchtid hävdade både YR och SMHI envetet att det bara handlade om 2cm snö som skulle komma!
 
 
Förra veckan fanns inga prognoser om snö alls för hela denna vecka. Vare sig YR eller SMHI gav hopp. Så vi hade inget annat val än att skjuta upp till tävlingens reservdatum. Nu med facit i hand så känns det naturligtvis lite surt när snön väl kommit... Och det är alltid nån som nu tänker: kan vi inte tävla nu då! Därför känns det som vi måste förklara.
 
En skidtävling är ett större arrangemang än många tror. Tyvärr går det inte att med kort varsel på några få dagar ändra planerna igen och köra trots allt. Vi hade behövt hela förra helgen för att t ex sätta upp tält, bygga resultat-tavlor, hämta sekretariatvagn, hämta jätte-grillar till hamburgeriet, bygga podium för prisceremoni, fixa eldstäder, ansluta och fixa med elektricitet till datorer och tidtagning och cafeteria, sätta upp banmarkeringar, målfålla, etc etc. Dessutom har vi 50-100 funktionärer med olika roller som behöver trimmas in - allt ifrån parkeringspersonalen som ska lotsa många 100-tals tävlandes bilar och publikvärdar till vätskekontrollerna som ska bereda och servera många 100-tals liter ljummen vätska till de tävlande, markan, sekretariat, banfunktionärer, startfållans funktionärer, tävlingsläkare etc. Vi skulle haft hela förra helgen till att förbereda. Nu är det för sent.
 
Dessutom har vi leverantörer som behöver framförhållning: det ska beställas stora mängder hetvatten till vätskekontrollerna, baja-major, container för skräp, tidtagningsutrustning, nummerlappar, speaker ska vidtalas, sponsorerna ska planera sin närvaro och sina aktiviteter under tävlingen. Sen har vi leverantörerna av mat till markan - en del av detta färskvaror. Vi har extra spårdragarskoters som ska lånas in. Polistillståndet att anordna tävling. Kommunens medverkan.
 
Slutligen er tävlande: vad skulle vi säga till de tävlande som först på fredagen får beskedet att det är uppskjutet p g a snöbrist och då gör upp andra planer eller avbokar sin Stockholmsresa utifrån landet - och sen på onsdag så kommer vi med nytt besked att det blir trots allt tävling? Inte alla skulle bli glada över hattandet fram och tillbaka.
 
Nej hur tråkigt det än är så behöver vi bestämma i god tid och kommunicera till alla inblandade och påbörja tävlingsarrangemangen redan minst en vecka innan tävling - med en helg tillgänglig för förberedelser. Det går inte att chansa "utifall att". Det handlar om respekten för både de som är tävlande och de som jobbar gratis som funktionärer samt inbjudna sponsorer, besökare och leverantörer. Man behöver veta vad som gäller i god tid för att det ska kunna bli bra.
 
Och bra vill vi ju alla att det ska bli!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johan PS

Förstår helt och hållet! Ser fram emot loppet den 9e februari istället. Hinner man träna lite mer med. :)

När jag läste texten kunde jag inte låta bli att önska: kan man be er fixa vegetariska varianter till hamburgeriet/mat med?

Och skulle ni kunna förklara hur man tar sig till start lättast för dem som åker kollektivtrafik (bussen från Rotebro station) också?

Ser fram emot loppet! J

2013-01-16 @ 13:04:28
Postat av: Micke

Att detta ens måste förklaras! Ni har iaf mitt fulla stöd till ert agerande.

2013-01-17 @ 09:18:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0