Gå med i vår skidverksamhet inför nästa säsong!

Rotebro IS OK och Turebergs IF orientering samarbetar inom Attunda OK. Och nu bildar vi också skidsektion/skidkommitté där. Bestämdes häromveckan. Dit flyttar vi all föreningsverksamhet runt Bisslinge Skidspår. Så även Spårpatrullen. Så även inom kort denna blogg! Det gör oss större, starkare och mer organiserade. 

I år har vi redan smygstartat med långloppet Bisslinge Ski Marathon som vi räknar med blir ett återkommande seedningslopp i Attunda OKs regi (och samarbete med SIK Skidor). Till nästa säsong är målet att få igång barn- och ungdomsskidåkning, träningar och kurser för vuxna, både teknik och valla. Självfallet ska vi försöka förhandla fram rabatter för våra medlemmar på skidutrustning. Vi ska ha fler skidresor tillsammans typ Harsa, Mora och annat. Och inte minst: ni har väl läst om att det planeras för ett konstsnöspår på Bisslinge till vintern 2014-2015? Det blir vår hemmaplan för verksamheten och en GARANTI för skidåkning på Bisslinge alla vintrar framöver för medlemmar i Attunda OK skidor!

Så anmäl gärna redan nu till oss intresse att bli medlem inför nästa vinter i Attunda OK skidor! Maila oss kontaktuppgifter på skidor@attundaorientering.se gärna med en kort text om vad som intresserar dig er. Så kontaktar vi er senare under året med inbjudan till en träff med information och diskussion om skid-verksamheten inför nästa säsong.
 
Och ni som redan är medlemmar i en annan skidklubb och trivs med det ska veta att man kan vara medlem i fler än en klubb om man vill...

Här på bloggen så kommer vi framöver skriva om såväl föreningens verksamhet runt Bisslinge såsom om viktiga steg framåt mot ett konstsnöspår på Bisslinge.

Hur länge håller spåren?

Var smälter spåren först i vårsolen? Även om natt-temperaturerna är på flera minusgrader så stiger temperaturen över nollan i solen på dagtid. Väderprognosen ser likadan ut för hela veckan och över påskhelgen. Frågan är då hur länge det kommer gå att åka skidor?
 
Södersluttning utsatt för sol på 4,8km-slingan. Just nu är detta det "värsta" stället på Bisslinge, men ändå som synes fullt åkbart tack vare att vi samlat ihop snö. Måste dock fyllas på snart igen.
 
Utsikt söderut från samma ställe som i bilden ovan. Ett sammanhängade snötäcke finns fortfarande på hela golfbanan och spåren är så gott som fria från genomslag även om det i partier börjar bli isigt.

Inför helgen på Bisslinge

I onsdags kväll spårades 2,8km-spåret och 4,8km-spåret. Tyvärr har de sen dess blåst igen med snö, men vi tar nya tag ikväll och försöker fixa nya spår ikväll på dessa slingor som vi hoppas inte blåser igen under natten.
 
7,3km spåret drogs nytt igår torsdag kväll. P g a att vi saknar spårfräs så är det ganska jobbigt att försöka få till ett nytt spår när det är som nu med mycket hård yta. Delvis har vi försökt motverka det genom att med snösamlaren dra in lös nysnö från kanterna. Dock ånyo problem att snön helt enkelt blåser bort. Men med mycket envishet har 7,3km-spåret trots allt blivit riktigt bra! Nedan är bilder på "bra" och "någorlunda" delar av spåret. Bilderna tagna idag vid lunchtid. 
 
Viktigt att påpeka att genomslag absolut inte förekommer!
 
I stort sett perfekt spårprofil på de bästa delarna av 7,3km-spåret!
 
Grund och hårdare profil på de ställen av 7,3km-spåret där det inte gått att jobba sig ner i snön, dock fortfarande tillräckligt kantstöd, hård spårbotten och skön åkning! 
 
Sammantaget så är 7,3km-spåret riktigt bra och njutbart och det är inte längre blank-is i spårbotten utan oftast hårdpackad snö med endast enstaka partier med lite is i botten. Vi får se om vi kan få till övriga spår ikväll lika bra inför helgen.

Vintern fortsätter på Bisslinge skidspår

Det har varit stiltje på bloggen en tid, men det ska vi råda bot på den närmaste tiden. Det finns nämligen ett antal intressanta skäl till varför vi inte har hunnit med bloggen på sistone:
 
Dels har ju "nyheten" nu kommit ut i media att det planeras för konstsnöspår på Bisslinge. För oss i spårpatrullen är det ingen nyhet dock utan vi har jobbat mot detta i 3 års tid redan. Och för den som velat leta så har faktiskt detaljplaneprogram funnits att ladda ned från kommunens hemsida i över ett år som beskriver planerna. Vi från spårpatrullen och föreningslivet är starkt pådrivande och rådgivande i frågan - och de senaste 2 månaderna har arbetet intensifierats. Vår förhoppning är att vi kan börja åka på konstsnö inom 2 vintrar. Självklart är dock en sådan investering inte gratis. Detta kommer bli ett "Pay & Ski" skidspår - som komplement till "Pay & Play Golf".
 
Dels har vi inom föreningslivet haft olika diskussioner om att "växla upp" skidverksamheten. Detta kommer att ske genom att Rotebros samarbetsförening med Tureberg tar över som "ansvarig" på Bisslinge. Det är alltså Attunda OK som kommer sköta spårdragningen och föreningsverksamheten på Bisslinge framöver. På programmet kommer det att vara till exempel regelbundna skidträningar för barn och vuxna på Bisslinge, klubbmästerskap i skidor, vårt långlopp Bisslinge Ski Marathon (ihop med SIK), utökade parkeringsplatser och servering på helgerna, skidresor och annat.

Vi börjar planeringen redan nu för nästa säsong! Första aktiviteten är via Facebook-gruppen Bisslinge Skidspårs vänner: På onsdag är det Slottssprinten och kvällen före, på tisdag med prel start 19.00, är det "Öppet spår" runt slottet på den numer klassiska sprintbanan. Välkommen att fira säsongsavslut med lite teståkning av banan samt efteråt lite samkväm på lokal i Gamla Stan. Glöm dusch och så utan ha med torra ombyteskläder samt skidorna helst i fodral så ska det gå bra.

Efter provåkningen runt slottet så kan ni snacka Bisslinge samt idékläckning inför nästa vinter; Skidläger? Vallakurs? Teknikkurs? mm mm. Lars Berzell från Spårpatrullen möter er för skidåkningen i Gamla Stan på tisdag och vi samlas 19.00 hörnet Slottsbacken X Skeppsbron.

 

Så småningom så kommer vi sen kalla till möte i den nybildade skidkommittén i Attunda OK och där drar vi tillsammans upp riktlinjerna för kommande skidsäsonger - där alltså klubbens medlemmar framöver kommer att kunna åka på konstsnö för våra aktiviteter! Vill du eller andra i din familj vara med oss så hör av dig till oss när vi bjuder in framöver!

 

RSS 2.0