Bildbomb från idag 31/1 samt kommentarer inför Bisslinge Ski Marathon

Här är ett antal bilder från ca kl 10.30 idag den 31/1. En sak står helt klart, att utan påfyllning av snö så kan vi tyvärr inte köra tävling. Förutsättningen för tävling på Bisslinge den 9:e februari är att det snöar i nästa vecka. I helgen så påstod väderinstituten att det skulle komma snö i nästa vecka, t o m mer än en decimeter. Sen häromdagen så ändrade de sig och igår så skulle det bara komma en centimeter snö i nästa vecka.
 
Idag har de ändrat sig igen. Nu är det återigen uppåt en decimeter snö som väntas. Vi får hoppas på att det stämmer den här gången och fortsätter alltså förbereda för tävling.
 
Prognos från YR idag. 1 mm nederbörd motsvarar ca 1 cm snö. Räknar man ihop tisdag-onsdag så blir det en decimeter.
 
Prognos från SMHI idag. Samstämmig med YR om snömängd på ca 1 decimeter.
 
Vår bedömning är att om det kommer ca en decimeter snö så kan vi köra tävling - om än att vi måste justera lite vissa delar av sträckningen och kanske även ändra startområde. Men det faktum att vi trots allt har isigt spårunderlag som sämst just nu - och t o m snö delvis i spåren - gör att det inte behövs speciellt mycket nysnö för att skapa spår ovanpå. Se ett äldre blogginlägg för att förstå att 10 centimeter snö ovanpå befintliga rester av spåren trots allt räcker för tävling.
 
Det infällda fotot är från samma ställe igår klockan 08.00 (se föregående blogg-post). Man kan se hur mycket ett dygn med regn och plusgrader tär på snötäcket.
 
 Samtidigt finns ställen utefter spåren med fortfarande ganska gott om snö.
 
Spåren i vänsterkanten av bilden har gott om snö men uppe på kullen längst bort i bilden har det mesta av snön smält bort.
 
Spåren som leder upp mot kullen i föregående bild.
 
Driving range, ett av de ställen där tövädret tagit hårdast. Här räknar vi med att tvingas jobba hårt för att få ihop snö, men trots allt finns även här en "botten" i spåret kvar som gör att en decimeter nysnö bör räcka för att få ihop spår utan genomslag.
 
Den nya tilltänkta vägövergången för tävlingen. Även här som synes ett kvarvarande snötäcke som gör det fullt möjligt att dra spår om vi bara får den utlovade nysnön.
 
Summa summarum: håll alla tummar för att YR och SMHI träffar rätt denna gången i sin prognos så kan vi tävla den 9:e februari bedömer vi!
 
Däremot kan man nog glömma att träna inför tävlingen på Bisslinge till helgen som kommer för i nuläget är det bara sträckvis som snön ligger tjock nog för att åka...

Kommentarer
Postat av: ellbe

Såg bra ut på första bilden - Rotebro P&P sjunde hål, ett par5-hål, lite lätt högersväng och med OOB samt vatten längs hela högersidan. Trätrea?

2013-01-31 @ 19:58:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0