Bisslinge Ski Marathon lördagen den 9:e februari istället

Bra spår och bra snö är det viktigaste för en bra skidtävling. Därnäst ett proffsigt arrangemang. Vi vill ge deltagarna båda. Det förstnämnda kräver naturens förutsättningar. Det andra kräver våra noggranna förberedelser uppe på Bisslinge med att bygga ett tävlingsområde, markeringar, spårpreparering och allt som ska upp - och dessa tar ca en vecka.
 
In i det längsta hoppades vi på mer snö och/eller på en gynnsam prognos med mycket snö. Tyvärr har vi inte fått någondera. För att kunna ge er skidåkare en bra tävling och för att de som kanske reser hit ska få en rimlig möjlighet att planera så väljer vi därför att skjuta upp tävlingen. Nya datumet är den 9:e februari, en lördag. Vi hade önskemål om att istället välja den 10:e men vi väljer att hålla fast vid den 9:e eftersom det datumet kommunicerats redan tidigt och en del anmälda förefaller ha lagt sin planering därefter.
 
Nu ser vi fram emot den 9:e med positiva tongångar men för att säkra att ni ÄNDÅ får tävla som planerat nästa vecka så passa på och nappa på erbjudandet att för endast 250kr få deltaga i Storvreta IKs skidlopp den 20:e istället. Det är bara drygt en timme med bil från Stockholm till denna tävling. Se den officiella kommunikationen från tävlingsledningen på: http://skimarathon.sikskidor.se/jahia/Jahia/
 
BILDER FRÅN BISSLINGE IDAG LÖRDAG
 Här ska tävlingen gå är det tänkt. Funkar någorlunda för motion, men inte för tävling.
 
Det vi gjort är att skrapa in snö till en spårbädd. Problemet är att på tävling så vill man ju byta spår ibland... Dessutom så är det inte enstaka åkare utan vi talar om spår som ska hålla profilen för 4 varv med många hundra åkare på kort tid.
 
 
Prognosen från Yr.no ger inget hopp. Sammanlagt mindre än 5 cm snö under veckan som kommer fram till den tänkta tävlingsdagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0