Spårfakta del 2: gula slingan (gult - 4,8km)

Ja nu börjar förvirringen för er som känner till Bisslinge sen förr. Nya gula slingan är den som förr kallades röda. Förra året var den 4,5 eller 4,6km lång (minns inte exakt), men i år är den alltså 4,8km (nästan 4,9 faktiskt). Redan första halva kilometern så märker man en stor förändring då spåret numera drar sig ut mot allén och bilvägen. Således blir det inte längre aktuellt att skida en kort förbindelse för den som ska över vägen och in i gröna långa spåret utan numera så är det bara bilvägen att kliva över.

I spårets norra vändpunkt så går vi inte längre upp på den lilla kullen. I övrigt är det mesta sig likt och den långa stigningen finns kvar hela vägen upp till green. Spåret är nu konsekvent är draget i "ruffen" - bredvid golfbanan. Sista kilometern så går man en extra vända runt jämfört med tidigare år och ett antal sträckor är således "dubbelriktade" med mötande trafik av skidåkare. På några ställen kan det också bli lite trångt - men vi ska försöka lösa det vid spårdagning på bästa sätt. Skyltar sitter också uppe numera som varnar för mötande trafik.



Som vanligt så ser höjdkurvan mer dramatisk ut än verkligheten. Dock är detta hursomhelst det av Bisslinges spår som har störst höjdskillnad från låg- till högpunkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0