Snöläget just nu och framåt på Bisslinge

Bloggen har inte uppdaterats på ett tag dels för att merparten av spårpatrullens löpande kommunikation numera går via www.skidspar.se eller via Facebook i gruppen "Bisslinge Skidspårs vänner", men även såklart för att vi alla fortfarande väntar på mer snö...
 
Just nu är vårt spår på 2,9km det bästa. Där finns mestadels OK med snö. Övriga spår har mer blandad kvalitet.
 
Bilden från 6,3km-spåret är ganska typisk för nuläget i detta spår: en helt OK spårprofil tack vare att vi samlat in snö från kanterna till ett spår, men genomslag till gräs och på enstaka ställen till jord.
 
Söndagen den 9/2 så är det tänkt att vi ska köra skidtävlingen Bisslinge Ski Marathon. Vi bedömer att vi behöver ca 10 cm snö till för att kunna motverka genomslagen på bilden ovan. Just nu så säger SMHI att vi ska få mer än det medan YR och Klart.se säger att vi får någonstans mellan 5-10 cm. Vi håller tummarna för att den snö som faller ska räcka för tävling på Bisslinge den 9/2. Om snön INTE räcker så förhandlar vi precis som förra året om vissa möjligheter att kunna flytta loppet till Täby Konstsnöspår endera den 9:e eller 15:e februari. Det gör att vi ändå känner oss rätt trygga med att vi kommer att kunna arrangera vårt skidlopp på något sätt trots osäkerheten.
 
Prognos från SMHI för veckan som kommer.
 
 Prognos från YR för veckan som kommer.

Attunda har dragit igång Skidlek/Skidkul för barn!

Vi tjuvstartade redan i december på barmark med lekar med stavgång och stafetter och roligheter som samtidigt övar barnens rörelser med stavar - och idag var det dags för första gången på snö!
 
Barnen är indelade i två grupper. På bilden den yngre gruppen barn som gör sig redo.
 

 Linnea får hjälp av mamma att få fast pjäxorna i skidorna. Det här ska bli kul!
 
 Vi varierar med roliga lekar med och utan skidor (beroende på snöläget).
 

Varje lördag vidare under vintern kör vi. Samling klockan 10.30 på lördagar i Rotebro på Ytterby klubbhus, längst västerut på Ytterbyvägen. Välkomna med barnen!

RSS 2.0