Spårfakta del 1: långa slingan (grönt - 7,3km)

För de som åkte skidor på Bisslinge förra vintern kan vi alltså meddela att slingan som förra året kallades "blå slinga" numera är grön. Den nya färgen är i enligt med den standard som finns för vilken färg som spår av olika längd ska ha. Därutöver så är alltså spåret utökat från 6,7km förra vintern till 7,3 km denna vinter. Spårstart räknas som förr ifrån Pay&Play-parkeringens kiosk (även om vi vet att många väljer att istället starta från driving range i parkeringens norra ände och åka några hundra meter på gula slingan för att därefter korsa allén och köra in på gröna slingan vid ca 5,5km in för sin runda).

Det är framförallt tre ställen på spåret som är annorlunda: 1) efter ca 1,5km så kör man in på en liten vändslinga och gör en krok upp på ett fält precis vid infartsvägen till Bisslinge. Det ger ca 300 meter extra spår. 2) efter ca 4,5 km så brukade man förr ha en kort sträcka med mötande skidåkare under en kraftledning, men här gör man nu istället en ytterligare krok ner mot en gammal lada som ger ca 200 meter extra spår 3) norra vändpunkten tar vi numera ut en rejäl sväng i tomtgränskanten av Bisslinge Gård som ger ca 50-100 meter extra spår.



Höjdprofilen (ungefärlig) ser ni ovan. Som vanligt så ska man vara medveten om att det upplevs mycket flackare i verkligheten ute i skidspåret än vad det ser ut i grafiken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0