På skidförbundets skidkonvent

Helgen 17-18 september gick Svenska Skidförbundets skidkonvent för längdåkningen av stapeln i Borlänge, Galaxen. Agendan kan ni se på: http://www.skidor.com/skidkonvent.Vi från Rotebro IS OK spårpatrullen var speciellt inbjudna för att motta Stora Skidspårspriset som delas ut av Skidförbundet och skidspar.se. Priset var en skulptur i glas som utdelades på middagen på lördagskvällen. Vi fick komma upp på scen och blev intervjuade av kvällens konferencier, Roberto Vacchi. Se bild på: http://skidspar.se/nyheter/stora-skidsparspriset-utdelat. På skidkonventet samlades även utställare t ex leverantörer av utrustning, kläder, skidor samt diverse skidorter och skolor.

Vi gick runt och diskuterade med de flesta. Mycket spännande fanns att se och höra och många goda kontakter knöts.

 
Några såna här skulle vi gärna vilja ha uppe på Bisslinge!


Båda dagarna innehöll också ett antal seminarier med olika teman kring föreningsliv, träning, skidteknik, skidspår, tävling och annat av intresse för skidföreningar.

Sammanfattningsvis en spännande helg där vi fick med oss mycket matnyttigt och många tankeställare inför framtiden.

Det enda negativa med helgen var väl att man ännu en gång fick bekräftat vilket relativt u-land Stockholmsområdet är såväl när det gäller kommuners ovilja/ointresse att satsa pengar på att tillhandahålla längdskidåkning liksom det därmed sammanhängande svaga föreningslivet kring längdskidor.


Ifråga om föreningslivet kunde dock vi som relativa nykomlingar i detta sammanhang (och dessutom pratglada sådana!) ta upp och ifrågasätta några ”självklarheter” som fick andra deltagare och förbundsfolk att fundera till en extra gång. Här är några exempel:


  • Om nu ett stort problem är att hela längdåkings-Sverige i princip ”dör” efter att Vasaloppet gått av stapeln, varför då inte flytta Vasaloppet till sista veckan i mars istället – och få 2-3 veckor till av stort skid-intresse innan Vasaloppet?

  • Om nu många, många människor är intresserade av Vasaloppet men mycket få är intresserade av ”gammaldags” skidföreningsverksamhet, varför inte centrera även skidföreningarnas verksamhet kring Vasaloppet? På så vis får man åtminstone in de aktiva i föreningsverksamheten och kan då även få med Vasalopps-åkarnas barn och familjer i verksamheten. Sen kommer resten av sig själv när intresset väl väckts.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0