5 cm snö är alldeles för lite!

Det är ca 5 cm kramsnö just nu på Bisslinge. För den som inte vet så kan det verka som fullt tillräckligt för att åka skidor, men tyvärr är det inte riktigt så.Pröva att plocka upp ett sjok med snö mellan händerna och att sen PRESSA ihop det. Då blir det till en smal skiva som kanske är mindre än en centimeter i tjocklek! När vi har kört skotern ovanpå och pressat ihop snön på samma sätt så är det vad som kvarstår att dra spår i. Det går inte!

Nu försöker vi självfallet komma runt problemet. Vi har skaffat en snösamlare som man kopplar bakom skotern som drar in snö från sidorna till en sträng i mitten.Då kan man kanske som ni ser på fotot tre-dubbla mängden snö som man kan packa ihop i strängen. Men som ni förstår så är inte ens 3-4 centimeter tjock packad snö mycket att hurra för när man ska försöka göra en spårprofil med kanter och djup att åka i.

Bilderna ovan är alldeles nytagna nu på morgonen uppe på Bisslinge. Som ni förstår är vi lika desperata som alla andra sugna skidåkare. Trots att 5 cm snödjup alltså är ALLDELES för lite, så har vi ändå gjort en liten test-slinga på 2,7km spåret - det spår där vi tillåts av golfbanans folk att vara lite djärvare med att dra spår även med så lite snö som nu.

Ge er iväg direkt och testa om ni är lika snö-sugna som vi - men ta inte fin-skidorna! Imorgon kan det vara för sent redan med det väder vi har - eller så har den tunna snön och det dåliga spåret gått sönder redan efter 20 skidåkare...

Rent allmänt kan man annars säga att vid ca 15 cm snödjup så kan man få bra effekt med snösamlaren att dra ihop tillräckligt mycket snö som låter sig packas till en sträng som det går att dra hyfsade spår i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0