Ny spårsträckning väntar i vinter

Det är inte helt bekymmersfritt att dra skidspår på golfbana. Det många inte tänker på är att även om det är massvis av snö så kan marken ta skada när man kör med skoter om och om igen. Det som sker är att snötäcket pressas samman, luften trycks ur snön, och därmed försvinner snöns naturliga isolerande egenskaper. Detta ger i sin tur många negativa effekter på marken. På en golfbana kan resultatet bli förödande.


Bilden visar där vi drog spår i vintras i en "krok" ut över fairway. Jämför gräsets skick där spåren gått...


På Bisslinge har vi numera tusentals skidåkare varje fin vintervecka. Därtill en vinter som den senaste när det snöar ofta eller spåren blåser igen, så är vi ute och kör skoter flera varv flera gånger i veckan för att dra nya fina spår.

Senaste vintern var kanske exceptionell (bra ur skidåkarens synvinkel, tvärtom för skicket på golfbanegräset). Som tur var har vi ett bra samarbete med golfbanans chef och övriga ansvariga. Arbetet pågår nu med att planera delvis nya spårsträckningar till i vinter som ska skona känsliga delar av golfbanan. Det kommer bli fler och långa sträckor som klipps upp för skidspår ute i "ruffen". Vi tror det kan bli spännande! Mer om detta längre fram på senhösten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0