Del 4: Planering för Bisslinge Ski Marathon

Som vi flaggat för så kommer ni här på bloggen kunna följa planeringen av skidloppet Bisslinge Ski Marathon där startskottet går den 20:e januari 2013 klockan 10:00. Anmälan finner ni HÄR
 
Dagens tema är transporter. Ett vanligt bekymmer på större skidtävlingar brukar vara parkering. Ute i landet i småstäder kanske det funkar någorlunda att hundratals bilar helt sonika parkerar längs med en vägkant på en mindre landsväg. Men hur funkar det i Stockholm? Vi har många 100-tals tävlande. Till det kommer en del publik och anhöriga, och kanske i Bisslinges fall även en del skidåkare som inte deltar i loppet utan bara motionerar (ja, vi tänker ha korta 2,7 km röda slingan öppen för allmänheten samtidigt som loppet pågår!)
 
Gulmarkerade ytor blir parkering för tävlande på gärden söder om startplatsen.
 
Vår lösning är att helt sonika ploga upp nya stora parkeringsplatser för alla tävlande i direkt anslutning till startplatsen. Dessa ytor kommer rymma alla tävlande som är bilburna tror vi. Det borgar också för en smidigare utfart efter tävlingen att parkeringen är nära trafikleden. De ordinarie parkeringsplatserna på Bisslinge kommer istället vara för funktionärer, publiken och motionärer som kommer senare på dagen. Dessutom kommer del av ordinarie parkeringar att spärras av för att användas som tävlingscentrum.
 
Endast om det är blött och bristande tjäle i marken så får vi problem om gärdena inte bär trafiken och inte kan användas för parkering. Då kommer vi peka ut alternativa allmänna ytor i närområdet, något som dock innebär lite längre avstånd till startområdet. Kolla här på bloggen och på tävlingens hemsida ca en vecka innan tävling!
 
Vi kommer också be alla bilburna tävlande att välja högersväng ut på trafikleden vid hemfärd för att undvika långa köer när man väntar på fritt för vänstersväng. Dessutom minskar olycksrisken då.
 
 
Buss kan man ta till Bisslinge. Finns t o m en egen hållplats. Tyvärr går bussen bara en gång i timmen och inte på morgonen innan tävlingen. Pendeltåget och buss 520 är istället möjlig på tävlingsdagen men innebär då ca 2-3 km promenad och/eller skidåkning för att komma till starten.

Kommentarer
Postat av: Erika

Hej!
Jag tänkte anmäla mig till loppet 20/1 men som ny i sammanhanget förstår jag inte vilken klass jag ska välja - vad står alla alternativen för? Jag avser att åka 42 km.
Tacksam för svar
/Erika

Svar: Spårpatrullen:Hej Erika,
alla klasser utom de som heter något mer "Motion" är 42km. H eller D står för herr eller dam samt siffran står för din åldersklass vilket är "från-ålder".
None None

2012-12-26 @ 19:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0