Spårstatus 8:e december 2012

Hur ser det ut inför morgondagen (söndag) i spåren? Det är ganska blandad kompott kan vi säga. Överlag så går det att åka i spåren utan större bekymmer. Men det finns partier där gräs tittar fram. Det beror på att snön som föll kombinerades med blåst. På vissa ställen så är det således tjockt med snö i drivor - och på andra ställen inte ens en decimeter snö. Det är ett rätt svårt läge för spårpatrullen då det inte heller går att dra in snö i spåret när den helt blåst bort från stora ytor.
 
Gröna 7,3km-spåret mitt på dagen 8:e december
 
Nu under lördagen så åks det för fullt i spåren och parkeringen är fullsatt. I snitt är det en åkare per minut som passerar i spåren och det gör självfallet också att det slits en del. Spårpatrullen är dock för närvarande något decimerad så vi får se om vi hinner spåra om under lördagkvällen. Det kanske inte heller hjälper när snön saknas... Håll koll på Skidspar.se för senaste status.
 
 Närbild av spårstatus. Ganska grunda, men dock OK spår. Blir inte speciellt djup spårprofil dock när det är så tunt med snö.
 
Vi har nu fått upp informationslappar med spårsträckning, frivilliga spårbidrag, lokal ordningsstadga etc. Under kvällen hoppas vi också börja få upp vägvisningsskyltarna ute i spåren.
 
Slutligen så förtjänar det nämnas att på grund av golfbanans höstgrävningar på Svartinge som ännu inte är avslutade så är sträckningen på gröna 7,3km-spåret något ändrad tillfälligtvis och distansen är faktiskt nu närmare 7,8km lång på detta spår. Vi kommer dock inte göra om alla skyltar utan kallar fortfarande spåret för "7,3km". 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0