Blir det någon "snökanon"?

Det lät ju bra när vi i tidningarna blev utlovade en "snökanon" häromdagen. Våra skidspår blir nämligen mer och mer slitna för varje dag och snart kommer vi i det läget när de måste renoveras. Problemet är då bara att vi saknar nysnö för att göra en bra omdragning av spåren. Det krävs nämligen nysnö för att fungera som bra bindemedel och få snön att hålla ihop i en bra ny spårprofil vid omdragning.

Den gamla snön har nu hårdnat och när vi bryter sönder den snön med spåraggregatet i syfte att dra om spåret så finns det stor risk att det blir en massa små hårda snöklumpar som inte håller ihop i en ny snygg spårprofil.Vi skulle alltså mycket gärna ta emot en "snökanon" med lite nysnö som kan fungera som bindemedel mellan den gamla hårda snön när vi river sönder de gamla spåren i syfte att dra nya fina spårprofiler som håller ihop.

Men just idag (igen!) så skiner himlen blå och någon "kanon" syns inte till. Vi riskerar alltså imorgon stå i valet och kvalet mellan att låta våra gamla alltmer slitna spår vara kvar ännu en helg, eller att chansa och riva sönder och dra om något spår och hoppas på att det håller ihop tillräckligt bra med den "gamla" hårda snön för att bli en förbättring.

Ja se där spårdragningens vetenskap - inte alltid självklart vad som ger bäst skidspår...

Kommentarer
Postat av: Tobias Östberg

Varför inte arrangera ett pannlampslopp någon kväll. Gemensam start eller individuell. Man måste kunna spåret för att vara med. (annars blir det för stor apparat)Anmälningsavgift: 50-100 kronor. Alla stålar går oavkortat till spårpatrullen. Tror det skulle bli succé

2012-02-02 @ 09:01:24
Postat av: Sara

Jag sitter som på nålar nu när det äntligen snöar och hoppas att det ska hålla på ett bra tag till.

2012-02-02 @ 15:08:17
Postat av: Spårpatrullen

Tack Tobias, vi har en massa spännande planer för framtiden i Bisslinge! Pannlampslopp är en ytterligare sak som vi kan lägga på listan. Just nu kan man säga att merparten av allt ideellt arbete och tid går till allt som rör spårdragningen. Vi är offer för vår egen framgång i att dra fina skidspår kan man säga... Ju fler som vill jobba ideellt i vår förening, desto fler möjligheter - även att ordna pannlampslopp.

2012-02-02 @ 16:25:51
Postat av: LBz

Mer än tre dec ute på Värmdö/ingarö men bara fjun norr om stan...

2012-02-03 @ 11:32:32
Postat av: Johanna

Jag vill tacka er så otroligt mycket för det arbete som ni lägger ner på spåren. Min skidlycka kom åter när jag fick köra min favoritrunda (4,8 km) som är så himla rolig. Älskar när det börjar gå uppför och man får kämpa lite innan den andra nedförsbacken kommer :) Ni borde ta ut spåravgift och årsmedlemskap, för ni gör verkligen bästa spåren i hela Stockholm med nästan ingen snö alls, tom bättre än konstsnöspåren som tyvärr har varit en besvikelse att åka på i år... Hade nästan tappat hoppet tills jag insåg att ni faktiskt hade dragit spår, så lycklig blev jag då :) Tack åter igen, det kommer ett frivilligt till spårpatrullkassan! Hälsningar Johanna

2012-02-03 @ 22:43:19
Postat av: Spårpatrullen

Tack för värmande ord, Johanna! Kan behövas en sådan här dag då vi hade -20 grader i morse. Men vilken fin dag det blev/är! Hoppas du passat på och åkt även idag!

2012-02-04 @ 14:34:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0