I sista minuten innan tävling

Det snöar och blåser nu på kvällen. På Bisslinge kommer vi inte hinna spåra om nu då vår skoter är på besök på Jarlabanke inför och under tävlingen.
 
Enligt uppgift kommer Jarlabanke-folket vara uppe imorgon bitti för att dra om spåren efter snöfallen. Det ska bli 4 spår i bredd mestadels. Frampå morgonen kommer vinden och snöfallet minska enligt SMHI. Vi hoppas dom har rätt den här gången så vi slipper snöfall under tävlingen...
Oavsett vilket så är tanken vi ska ha några föråkare som snurrar i spåret och håller rent från puder. Men snöar det kraftigt imorgon så blir det en utmaning för de som tävlar.
 
I givakt, redo för tävlingsdag.

På plats vid starten så hittar ni er lämpliga fålla: motion längst bak, seedning till Vasaloppet som tror man kommer åka Vasan på mer än 6 timmar kommer sen (detta blir den största gruppen), de lite snabbare kommer i andra ledet och längst fram har vi eliten. Elitgruppen är utvald, övriga tre grupper väljer ni själva där ni tror ni passar bäst. Detta för att undvika bromsklossar och onödig stress.
 
Fållorna avskiljs med band och markering i snön.
 
Vägbeskrivning till Jarlabanke: kör norrortsleden till avfart Täby C / Täby Kyrkby. Kör mot Täby Kyrkby. Kör förbi både Statoil-mack och Preem-mack på höger sida. Därefter i rondell ta höger mot "Löttinge". Kör över järnvägen och sen ca 1-2km och ni finner infarten till Jarlabanke på vänster sida i en svag högerkurva. Infarten är lätt att missa om man inte håller lugn hastighet.
 
Strax innan ni kommer fram till Jarlabanke så korsas järnvägen. Ta det lugnt här då det är gropar i vägen!
 
Infarten till Jarlabanke till vänster. Ingen förvarning med skyltning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0